Екосистем – Зоолошка градина

755
Објавено на 16/01/2015 од monadmin

Една од темите во Природни науки и техника е ЕКОЛОГИЈА, каде меѓу другото се изучува и за екосистем- видови на екосистеми.
За вештачки екосистеми како пример го кажавме и постоењето на Зоолошка градина, и учениците кажуваа примери од различни Зоолошки градини каде биле, а како убав пример за уреденост ја нагласивме Скопската Зоолошка градина, така да Симона преку филм ни го долови амбиентот и само некои видови на жители на Зоолошката градина,
Поврзување на теоријата со пракса е добар пример на интерактивно учење.
Се надеваме дека кај Вас ќе побуди интерес и сите оние кои сеуште не биле да ја видат Скопската Зоолошка градина сега тоа и ќе го сторат.

Категорија

нема коментар

Додади коментар

Вашата email адреса нема да биде објавена.