Сончев систем и природни појави на земјата

856
Објавено на 16/01/2015 од monadmin

Утврдување на содржината Сончев систем и природни појави на земјата.
Природни науки и техника Карова Павлина ООУ,,Св.Кирил и Методиј,,-Велес
Главната цел на ова видео е да се прикаже примената на современата Микрософт технологија во наставата (mimio interaktiv system, Auto Collage, Flas Cards, Bing)
Часот се изведува со помош на мимио преносен дигитален систем кој е поставен на бела табла. Предходно е подготвена презентација изработена во апликацијата на mimio Studio со најразлични интерактивни содржини за темата. Учениците имаат целосна touch-screen контрола на таблата, тие со помош на мимио глувче ги контролираат компјутерските апликации и видео клипови на белата табла.

Категорија

нема коментар

Додади коментар

Вашата email адреса нема да биде објавена.